Oslo  20161124.Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit deltar på Zerokonferansen 2016, "Fra fossil til grønn særstilling". Daglig leder i Zero, Marius Holm venter på kronprinsparet.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Oslo 20161124.Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit deltar på Zerokonferansen 2016, "Fra fossil til grønn særstilling". Daglig leder i Zero, Marius Holm venter på kronprinsparet.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Zero håper KrF skjerper klimaprofilen i statsbudsjettet

Publisert

Miljøstiftelsen Zero mener regjeringens budsjettforslag ikke er grønt nok, og håper vippepartiet KrF skjerper klimaprofilen gjennom budsjettforhandlingene.

– KrF må bidra til økte utslippskutt, særlig innen transport. Da må de sikre at det er mest lønnsomt å velge nullutslipp, unngå avgiftsreduksjoner på fossile biler, og kreve at regjeringen leverer på tidligere vedtak om CO2-fond for næringslivstransport, sier Zero-leder Marius Holm.

Miljøstiftelsen er spesielt skuffet over at regjeringen har utsatt den varslede økningen i avgiftene på bil.

– Avgiftene må opp nå for at det skal bli mulig å gradvis innføre moms og avgifter på elbil etter 2021, og likevel nå målet om utslippsfritt nybilsalg i 2025, sier Holm.

– Vanlige bensin- og dieselbiler må nå gjøres noe dyrere. Dette er nå viktigere enn å øke avgiftene på bilene med høyest utslipp, fortsetter han.

Zero finner imidlertid også positive ting i regjeringens budsjettforslag.

– Det er et skritt i riktig retning at regjeringen nå fjerner avgiftsfritaket for drosjer, og dermed gjør det mer attraktivt for drosjeeiere å velge elbiler og hydrogenbiler. Men det må langt større grep til for å kutte utslipp fra næringslivets transport, sier Holm.

(©NTB)