YX-kjeden satser på elbil-ladere

Publisert

Bensinstasjonkjeden YX skriver i en pressemelding at de skal tilby ultra-raske elbilladere langs de største transportkorridorene i Norge gjennom et samarbeid med CLEVER og E.ON. Ladestasjonene kan levere en effekt på 150 kW og mer.

- Transportsektoren står for 1/3 av klimagassutslippene i Norge. Parallelt med en stadig økende andel biodrivstoff, tror vi fremtiden består av flere ulike nullutslippsalternativer. Elbilen blir en viktig del av fremtiden, sier Thor Kristian Korsvold, daglig leder i YX-Norge.

YX stasjonene ligger langs hovedfartsårene i Norge, og gjennom avtalen blir det ladestasjoner på strekningene fra Oslo til Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim. Innledningsvis vil 20 YX stasjoner få ultra-raske ladere med en effekt på 150 kW, som har en mulig oppgraderingsmodul med effekt på 350 kW. Ladepunktene i Norge blir satt opp i perioden 2018-2020.

- Vi ønsker å etablere et nettverk av ultra-raske ladestasjoner langs hovedfartsårene i hele Europa, slik at elbilister kan kjøre enkelt og effektivt fra Roma i Italia til Trondheim i Norge. Norge er det landet i Europa som har kommet lengst i overgangen til elbiler. Vår tilstedeværelse i Europa vil gi elbilistene i Norge tilgang til ultra-rask lading både lokalt og i resten av Europa. Samarbeidet med YX sikrer oss noen av de beste lokasjonene langs transportkorridorene i Norge, og vi ser frem til å jobbe sammen med den fremtidsorienterte YX kjeden, sier Casper Kirketerp-Møller, CEO i CLEVER.