- Wintershall kommer til å investere rundt 2 milliarder euro i leting og utvikling i Norge

Publisert

Det tyske olje- og gasselskapet Wintershall holder sin årlige pressekonferanse i Frankfurt i dag, og enerWE er tilstede.

Wintershall er et 125 år gammelt selskap som er heleid av giganten BASF, og de fusjonerer i år med DEA. Det påvirker aktiviteten i alle landene der selskapet har aktiviteter, og også virksomheten på den norske sokkelen.

- Etter sammenslåingen med DEA vil vi være den tredje største produsenten på norsk sokkel med et daglig volum på over 200.000 oljefat, sier Mario Mehren, administrerende direktør i Wintershall.

Han lover at de ikke stopper med dette, og at de vil øke aktiviteten sin på norsk sokkel.

- Vi vil fortsette å øke produksjonen. Wintershall kommer til å investere rundt 2 milliarder euro i leting og utvikling i Norge i perioden 2017-2020, sier Mehren.

Totalt utgjør aktiviteten på norsk sokkel om lag en tredjedel av Wintershalls globale letebudsjett.

I fjor høst godkjente Olje- og energidepartementet Wintershalls PUD (plan fr utbygging og drift) av Nova-feltet. Dette er Wintershalls tredje egenopererte undervannsfelt, og det skal bygges ut med to havbunnsrammer som skal kobles til Gjøa-plattformen for prosessering og transport.

- Vi investorer en milliard euro i Nova-feltet, sier Mehren.

Mehren trekker også frem Aasta Hansteen-feltet som kom i produksjon i desember 2018.

- Feltet vil de nærmeste årene bidra vesentlig til Norges årlige produksjon av naturgass og dermed også sikre betydelige energileveranser til Europa fra et av landene i verden som står for den reneste produksjonen, sier Mehren.

Han mener dette feltet er spesielt viktig for Wintershall.

- Aasta Hansteen vil styrke vår posisjon i Norge, sier Mehren.

Wintershall er også involvert i Maria-feltet, og har blitt tildelt seks nye utvinningstillatelser i forbindelse med den siste konsesjonsrunden. Tre av disse er i Vøringbassenget, én i nærheten av Maria-feltet, én i kvadrant 35 i Nordsjøen og én i nærheten av Edvard Grieg-feltet.

Han er godt fornøyd med selskapets aktiviteter på norsk sokkel, men er klar på at dette også er et krevende marked.

- Vi møter hard konkurranse på norsk sokkel, sier Mehren.

Artikkelen oppdateres og enerWE kommer tilbake med mer.