– I disse tider med mye usikkerhet er dette et kjærkomment oppdrag både for oss og lokalsamfunnet

Green Investment Group kjøper Buheii vindkraftverk, og lover 80-100 arbeidsplasser under byggearbeidet.

Publisert

Green Investment Group (GIG) forteller i en pressemelding at de har kjøpt Buheii vindkraftverk i Agder fra Nordisk Vindkraft. De skriver samtidig at utbyggingen av vindkraftverket vil gi mellom 80 til 100 arbeidsplasser.

Når kraftverket er ferdig estimerer de også at vindkraftparken vil bidra med om lag 8 millioner kroner årlig i inntekter for kommunene.

Risa AS har fått i oppdrag å utføre arbeidet med blant annet utbygging av veier, fundamentet for vindturbinene and installasjon av elektriske kabler for de 19 vindturbinene som utgjør prosjektet. De er klare på at dette er et viktig oppdrag for de i det som har blitt en usikker tid.

I disse tider med mye usikkerhet er dette et kjærkomment oppdrag både for oss og lokalsamfunnet

Tommy Emil Karlsson

– I disse tider med mye usikkerhet er dette et kjærkomment oppdrag både for oss og lokalsamfunnet, sier direktør for energi og industri i Risa AS, Tommy Emil Karlsson.

Som følge av virustrusselen vil det iverksettes flere tiltak for å forhindre smittespredning, inkludert tiltak som forhindrer spredning i planområdet.

Det er inngått en avtale om å levere hele produksjonen av kraft på 79,8 MW fra Buheii vindkraftverk til Eramet Norways smelteverk i Norge frem til 2038.

Dette er den første langsiktige kraftavtalen basert på vindkraft som skal forsyne Eramets industrianlegg

Virginie de Chassey

– Dette er den første langsiktige kraftavtalen basert på vindkraft som skal forsyne Eramets industrianlegg, sier konserndirektør for bærekraft og kommunikasjon i Eramet, Virginie de Chassey.

Eramet Norway er en del av det franske gruve- og metallurgiselskapet Eramet. Selskapet har smelteverk i Porsgrunn, Sauda og Kvinesdal. Kvinesdal har rundt 5800 fastboende, og 200 av dem arbeider i Eramet Norway. Det gjør selskapet til den nest største arbeidsgiveren etter Kvinesdal kommune.