Vil vinne America’s Cup med norsk teknologi

Publisert

NORsteam ønsker å bygge et fartøy som kan gå helt til topps i verdens eldste og mest berømte regatta, America’s Cup, i 2021,skriver NCE Maritime CleanTech i en pressemelding.  Fartøyet må bygges i det landet det representerer, og selskapet jobber nå med finansiering og teknologi.

– Vi ønsker å vinne America’s Cup med en norsk båt og med norsk teknologi. Vi håper fartøyet kan bli et utstillingsvindu for alt det norske virksomheter er gode på, for eksempel kunstig intelligens, kommunikasjon, fjernstyring, hydro- og aerodynamikk, karbon og ennen materialteknologi, sier Petter Mørland Pedersen i NORsteam.

Han forteller at regattaen har blitt en viktig testbenk for ny teknologi. Giganter som Airbus og Boeing sier at teknologi som de først testet ut i 2013-utgaven av Americas Cup nå er å finne om bord i de nyeste flyene deres.

NORstream har også nylig blitt med i NCE Maritime CleanTech.

– Det viktigste for oss når vi blir medlem i NCE Maritime CleanTech er å komme nærmere all den teknologien og kunnskapen som finnes på Vestlandet – og samle kloke hoder som kan tenke utenfor boksen sammen med oss, seier Mørland Pedersen.