Vice President Operations i Aker Solutions: - Det er godt å kjenne lukten i hallen her

Publisert

I dag kuttet Aker Solutions og Kværner den første stålplaten til andre del av feltutbyggingen Johan Sverdrup.

- Johan Sverdrup blir en av Norges største inntektskilder de neste kommende tiårene, sier Elly Bjerknes, Executive Vice President i Kværner.

Allerede nå i utbyggingsfasen er Johan Sverdrup fase 1 og fase 2 det største norske industriprosjektet i nyere tid, med rundt 150 000 årsverk involvert i utviklingen av de forskjellige installasjonene.

For fase to samarbeider Aker Solutions og Kværner om prosjektering, innkjøp og bygging av en 5 000 tonn tung modul med nye systemer.

- Det er en glede å stå her sammen med partnere, leverandører, ordfører og venner å markere denne dagen, sier Trond Stokka Meling er Technical Director, TPD Johan Sverdrup Project i Equinor.

Kontrakten er totalt på rundt 3,4 milliarder kroner, og omfatter i tillegg modifikasjonsarbeid på feltsenteret, samt installasjon- og integrasjonsarbeid ute på feltet i forbindelse med fase 2 av utbyggingen.

Engineering gjøres av Aker Solutions, mens byggingen av selve modulen vil bli utført av Kværner ved selskapets anlegg på Stord.

- Det er godt å kjenne lukten i hallen her. Dette er trivelig, sier Walter Gifstad, Vice President Operations i Aker Solutions. Men det aller viktigste er at vi som står her, vi er kolleger i den forstand at vi er sammen om dette.

Prosjektet skal ferdigstilles i 2022.