Oslo  20170222.Geir S. Toskedal (Krf) presenterer status for kommunereformen og regionreformen under en pressekonferanse p Stortinget onsdag.Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Oslo 20170222.Geir S. Toskedal (Krf) presenterer status for kommunereformen og regionreformen under en pressekonferanse p Stortinget onsdag.Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Vi respekterer partiets syn, men mener oljeindustrien ikke er en solnedgangsindustri

Publisert

KrF sentralt har klima som valgkampsak. Men i Rogaland nevnes ikke klima i valgbrosjyren. I stedet står det «Israel og Midtøsten».

– Vi respekterer partiets syn, men mener oljeindustrien ikke er en solnedgangsindustri. Det har vært for mye negativ omtale av industrien, og Rogaland KrF har nok et mer positivt syn på næringen enn andre deler av landet, sier stortingsrepresentant Geir Toskedal fra Rogaland til Dagen.

KrF sentralt har utarbeidet en brosjyre med 10 grunner til å stemme KrF. Grunn nummer ni er «en offensiv klimapolitikk». KrF i Rogaland har byttet ut klimapolitikken med «Israel og Midtøsten».

– Vi har egentlig ikke byttet ut klima, for det er også viktig. Men Israel er viktig for våre velgere, derfor har vi valgt å ta det med, sier første nestleder i Rogaland KrF, Oddny Helen Turøy til avisen.

Rogaland er det fylket hvor KrF ved stortingsvalget i 2013 hentet desidert flest stemmer. Til sammen utgjorde stemmene fra dette vestlandsfylket over 16 prosent av hele partiets oppslutning på landsbasis. Rogaland er også det eneste fylket hvor KrF har to representanter.

(©NTB)