Karmøy  20160217.Karmøy Statsminister Erna Solberg er til stede på Hydro Karmøy onsdag morgen i forbindelsen med at Hydro skal bygge et fullskala pilotanlegg for energi- og klimaeffektiv aluminiumsproduksjon. Hydrosjef Svein Richard Brandtzæg (t.v.). Tar selfie med pilotbriller.Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Karmøy 20160217.Karmøy Statsminister Erna Solberg er til stede på Hydro Karmøy onsdag morgen i forbindelsen med at Hydro skal bygge et fullskala pilotanlegg for energi- og klimaeffektiv aluminiumsproduksjon. Hydrosjef Svein Richard Brandtzæg (t.v.). Tar selfie med pilotbriller.Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

- Vi må sikre at Norge forblir en attraktiv vertsnasjon for kraftkrevende industri

Publisert

Arbeiderpartiet ønsker å frede ordningen som sikrer Hydro og andre industribedrifter kompensasjon for høye kraft- og karbonpriser. Ordningen utløper i 2020.

Rundt 40 norske bedrifter som drives av miljøvennlig fossekraft får kompensasjon gjennom ordningen. Arbeiderpartiets energipolitiske talsmann Terje Lien Aasland bekrefter overfor Dagens Næringsliv at partiet ønsker å frede kompensasjonen for den neste stortingsperioden.

– Vi må utnytte det handlingsrommet som finnes og sikre at Norge forblir en attraktiv vertsnasjon for kraftkrevende industri. Vi gir en klar utfordring til Høyre. Partiet må avklare hva det ønsker å gjøre med ordningen etter 2020, sier Aasland.

Tidligere har Solberg-regjeringen vurdert å halvere tilskuddene, men landet på å beholde støtten inntil videre. Høyres energipolitiske talsmann Odd Henriksen sier partiet vil legge til rette for kraftkrevende industri også etter 2020, men lover ikke at subsidiene vil bestå.

 –Å gi en garanti for CO2-kompensasjonsordningen, tør jeg ikke, sier Henriksen.

(©NTB)