- Vi må gjøre verden 30 prosent mer energieffektiv hvert eneste år

Publisert

Schneider Electric Norge er et selskap som jobber mye med å utnytte Internet of Things (IoT) i blant annet energibransjen. Selskapet har aktivitet i over 100 land, og på verdensbasis har de omtrent 144.000 ansatte.

enerWE tok en prat med Dagfinn Ringås, country president i Schneider Electric Norge, for å høre litt mer om hvorfor IoT er så viktig for digitaliseringen av energibransjen.

- Det kommer til å være over 50 milliarder dingser på internett. Det er kjempeflott, men energibehovet i verden vil samtidig øke med 50 prosent, sier Ringås.

Dette kan ikke løses alene ved å øke energiproduksjonen. Energiforbruket må også effektiviseres.

- Vi må gjøre verden 30 prosent mer energieffektiv hvert eneste år. Det fikser Internet of Things når det er koblet til energi. Det gjør vi gjennom å koble programvare til elektrisitet, og når vi gjør det styrer vi energien, sier Ringås.

Dette går i stor grad på å utnytte energien effektivt slik at forbruket blir minimert, uten at det går mer enn nødvendig utover det som skal gjøres.

Ringås mener at vi er i en utrolig spennende tid, men at utviklingen går fort og at mye av potensialet kastes bort blant annet fordi innkjøperne som styrer med offentlige anbud ikke helt henger med på utviklingen.

- Jeg tror ikke det er bevisst motarbeiding. Det er vanskelig for de som skal kjøpe inn teknologi å vite hva som er mulig. Man spør etter gammel teknologi fordi man ikke vet hva som er tilgjengelig, sier Ringås.

Se hele intervjuet med Ringås i videoen øverst i artikkelen.