Sola  20180115.Solamøtet/NHOs næringspolitiske konferanse i Rogaland. Teknologiskiftet kommer raskt, og gir store og varige endringer på hele det økonomiske systemet, på det private markedet, samarbeidet mellom offentlig og privat sektor og på måten vi lever livene våre. Hvor er Rogaland i dette store bildet, hvordan ser våre bedrifter på de endringene som allerede er i gang, og de som kommer på kort og lengre sikt? Dette er noen av spørsmålene som blir reist på Solamøtet 2018. Statsminister Erna Solberg på Solamøte. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Sola 20180115.Solamøtet/NHOs næringspolitiske konferanse i Rogaland. Teknologiskiftet kommer raskt, og gir store og varige endringer på hele det økonomiske systemet, på det private markedet, samarbeidet mellom offentlig og privat sektor og på måten vi lever livene våre. Hvor er Rogaland i dette store bildet, hvordan ser våre bedrifter på de endringene som allerede er i gang, og de som kommer på kort og lengre sikt? Dette er noen av spørsmålene som blir reist på Solamøtet 2018. Statsminister Erna Solberg på Solamøte. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Vi kommer til å få mindre vekstimpulser fra olje- og gassnæringen fremover

Publisert

Tiden for omstilling er ikke over selv om vi er over kneika etter oljepris-sjokket, slo statsminister Erna Solberg (H) fast da hun snakket til Solamøtet mandag.

Med en rykende fersk regjeringsplattform i veska gikk Solberg rett på sak da hun innledet på Solamøtet mandag morgen.

– Konjunkturnedgangen etter 2014 er over og det er i ferd med å snu også på Sør- og Vestlandet. Optimismen er tilbake. Allerede i år kommer veksten til å ligge over historisk trend. Men kan vi puste ut av den grunn? Dessverre, det kan vi ikke. Tiden for omstillinger er ikke over, sa Solberg.

Globalisering, klimakrav og digitalisering er utfordringer som gjør at omstillingene må fortsette.

– Det blir ikke revolusjon, men det blir hardt arbeid. Og plattformen fra Jeløya tegner et bilde av veien vi skal gå, sa Solberg.

I tillegg til de globale forholdene, har vi en særnorsk utfordring, sa statsministeren.

– Vi kommer til å få mindre vekstimpulser fra olje- og gassnæringen fremover. Veksten må hentes fra andre sektorer, sa Solberg.

(©NTB)