– Vi har stor tro på norsk sokkel, og skal investere tungt i vår virksomhet her

Publisert

Spirit Energy har i dag formelt startet sin virksomhet etter inngåelse av partnerskap mellom Bayerngas Norge AS og Centricas oppstrømsvirksomhet. 

Spirit Energy har fått myndighetenes godkjennelse i de fire landene selskapet har virksomhet, og blir et av Europas ledende, uavhengige olje- og gasselskap. Virksomheten vil ha en årsproduksjon på cirka 50 millioner fat oljeekvivalenter (mmboe) fra 27 felt. Det tilsvarer om lag 140.000 fat oljeekvivalenter per dag.

– Vi har jobbet hardt i lang tid for å slå sammen de to virksomhetene, og i dag gjenspeiles innsatsen i lanseringen av Spirit Energy. Vi er et sterkt og bærekraftig selskap som har målsetting om langsiktig vekst med hovedfokus i Europa, sier konsernsjef Chris Cox i Spirit Energy, i en pressemelding.

Centricas norgessjef Dag Omre vil så snart de to norske organisasjonene til Bayerngas og Centrica er integrert, bli administrerende direktør i Spirit Energy Norge. Med en dagsproduksjon på om lag 95.000 fat oljeekvivalenter fra tolv felt, blir selskapet en betydelig aktør i Norge.

– Vi har stor tro på norsk sokkel, og skal investere tungt i vår virksomhet her – rundt fire milliarder kroner i 2018, sier Omre.

På norsk sokkel har Spirit Energy blant annet produksjon fra felt som Statfjord, Kvitebjørn, Valemon og Ivar Aasen. I tillegg er selskapet operatør for Oda-utbyggingen i Nordsjøen og Fogelberg-prosjektet i Norskehavet, samt partner i Maria-utbyggingen og Skarfjell-prosjektet.

– Porteføljen er velbalansert med en fin miks av letemuligheter, utbyggingsprosjekter og felt i produksjon. Vi er et nytt selskap, men har likevel mye erfaring. Nå skal vi bygge vår egen kultur i Spirit Energy, samtidig som vi tar med oss videre det beste som Bayerngas Norge og Centrica har skapt i Norge de siste ti årene, sier Omre.

– Jeg er glad for at Spirit Energy nå er en realitet. Dette blir et sterkt europeisk oppstrømselskap, sier tidligere administrerende direktør Arne Westeng i Bayerngas Norge AS, nå direktør i Spirit Energy.

Centrica plc eier 69 prosent i Spirit Energy, mens Bayerngas Norges tidligere aksjonærer, Stadtwerke München og Bayerngas GmbH, har en eierandel på 31 prosent. Spirit Energy har flere enn 700 ansatte i Storbritannia, Norge, Nederland og Danmark.