- Vi hadde rekordproduksjon i 2017

Publisert

I dag arrangerer Lundin Norway selskapets Capital Markets Day. Der har de satt av en egen sesjon for pressen, og enerWE er tilstede.

- For første gang i selskapets historie skal vi begynne å utbetale utbytte, sier Alex Schneiter, administrerende direktør i Lundin Petroleum.

De legger opp til å utbetale 4 svenske kroner pr. aksje, noe som tilsvarer omtrent 175 millioner dollar.  Ambisjonen er å doble utbyttet neste år, og så holde det stabilt.

Lundin Petroleum er børsnotert i Sverige, men er primært en uavhengig aktør innen olje- og gassoperasjoner i Norge.

Mens andre aktører som Statoil har redefinert seg som et energiselskap som også satser på fornybare energikilder, ser Lundin på seg selv som et «pure play»-selskap som satser for fullt utelukkende på olje og gass.

- Vi hadde rekordproduksjon i 2017, sier Schneiter.

Han forteller at de produserte 15 prosent mer enn det de trodde da de la frem sine prognoser i fjor. For selskapapet har veksten vært formidabel. I 2015 produserte Lundin 21 millioner fat oljeekvivalenter, og det økte til 59 millioner i 2016 og helt opp til 86 millioner fat i 2017.

Samtidig har også reservene økt kraftig. I 2015 hadde Lundin 654 millioner fat i reserver. Det økte til 714 millioner i 2016 og videre til 726 millioner fat oljeekvivalenter i 2017.

Lundin trekker også frem at operasjonskostnadene har gått kraftig ned i perioden.

- Jeg mener at vi har de laveste operasjonskostnadene i Nordsjøen, sier Schneiter.

I 2015 lå operasjonskostnaden på 10,70 dollar fatet mens de kom helt ned i 4,25 dollar fatet i fjor. I år regner selskapet med å presse de ytterligere ned, og lande på omtrent 4,15 dollar fatet.

enerWE kommer også med videointervju med Kristin Færøvik, sjefen for Lundin Norway.