- Vi får tilgang til mer og mer data

Publisert

Denne uken ble Norshipping arrangert på Lillestrøm, og enerWE var tilstede for å sjekke ut nyhetene og snakke med bransjen.

- Det er nærmere tusen utstillere, og vi har regnet oss frem til at der er ca 35.000 delegater denne uken fra over 80 forskjellige land, sier Birgit M. Liodden, sjefen for Norshipping til enerWE.

Digitalisering er en av de store samtaleemnene i denne og flere bransjer for tiden. Vi tok en prat med Anne Marit Panengstuen, administrerende direktør i Siemens Norge, og spurte henne hva hun legger i det når hun snakker om digitalisering.

- For meg er digitalisering det å få tilgang til store mengder data som kan nyttiggjøres i mange industrier, sier Anne Marit Panengstuen, administrerende direktør i Siemens Norge.

Her spiller internet of things en stor rolle.

- Vi får tilgang til mer og mer data ettersom flere og flere ting blir koblet til internett. Dette gir oss utrolige muligheter til ny business, en bedre forretning og en bedre verdiskaping innenfor veldig  mange områder, sier Panengstuen.

Hun trekker opp et eksempel som Siemens har brukt her på Norshipping-messen.

- Her vi viser at vi har koblet en båt i fiskerinæringen opp i skyen via vår plattform for å gjøre det, og da kan vi fjernovervåke  dataene fjern slik at de som opererer skipet kan se driftsformen til skipet til enhver tid. Dette kan nyttiggjøres på store flåter for å skape store verdier og optimalisere driften av disse flåtene, sier Panengstuen.