Oslo  20181107.USAs tidligere visepresident og fredsprisvinner Al Gore er på scenen på Grieg Investor-konferansen i Gamle Logen i Oslo onsdag, for å snakke om hvorfor bærekraftig kapitalisme er bedre enn bare kapitalisme. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Oslo 20181107.USAs tidligere visepresident og fredsprisvinner Al Gore er på scenen på Grieg Investor-konferansen i Gamle Logen i Oslo onsdag, for å snakke om hvorfor bærekraftig kapitalisme er bedre enn bare kapitalisme. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Vi er i en tidlig fase av en bærekraftsrevolusjon

Publisert

Den tidligere amerikanske visepresidenten og klimaforkjemperen Al Gore var onsdag i Oslo for å tale under Grieg Investor-konferansen om bærekraftig kapitalisme.

Ifølge Gore er vi inne i en ny revolusjon.

– Vi er i en tidlig fase av en bærekraftsrevolusjon, som kombinerer styrken til den industrielle revolusjon og hastigheten til den digitale revolusjonen, sa han til deltakerne.

Ellers på konferansen talte blant andre leder Hoesung Lee fra FNs klimapanel, Yngve Slyngstad fra Norges Bank og miljøverner Ben Caldecott fra Universitet i Oxford.

Al Gore var visepresident under Bill Clinton fra 1993 til 2001, før han i 2000 tapte presidentvalget mot George W. Bush med svært liten margin.

Etter dette engasjerte han seg i miljøkampen, og i 2006 ga han ut dokumentaren «En ubehagelig sannhet» , som handlet om global oppvarming.

Filmen ble belønnet med to Oscar-statuetter, og i 2007 vant Gore Nobels fredspris for sitt arbeid med klimaspørsmål.

(©NTB)