- Vi er helt overbevist om at norsk sokkel er et ekstremt attraktivt sted å være

Publisert

I dag arrangerte olje- og energiminister Terje Søviknes et pressetreff i forbindelse med at Aker BP overleverte tre PUD-er. I den forbindelse tok enerWE en prat med administrerende direktør Karl Johnny Hersvik i Aker BP og olje- og energiministeren

- Vi har hatt en vidunderlig morgen Vi har levert tre PUD-er på tre viktige prosjekter på norsk kontinentalsokkel, sier Karl Johnny Hersvik, administrerende direktør i Aker BP til enerWE.

Det er snakk om store summer når olje- og gassbransjen investerer.

- Vi regner med dagens pris til rundt 60 dollar fatet så regner vi med at det gir inntekter for ca 70 milliarder norske kroner, sier Hersvik.

Tidligere i dag har Statoil-sjef Eldar Sætre uttrykt bekymring for at de store internasjonale olje- og gassgigantene ikke er så interessert i norsk sokkel. Aker BP er derimot svært begeistret.

 • Lytt til Podcast - Energibrasjens ukeslutt: Slik forholder olje- og gasselskapene seg til klimarisiko
 • - Vi er helt overbevist om at norsk sokkel er et ekstremt attraktivt sted å være, sier Hersvik.

  Han forteller også at Aker BP er optimistiske for fremtiden.

  - Stemingen i Aker BP er særdeles god, sier Hersvik.

  Olje- og energiministeren er også svært begeistret, og er spesielt glad for at dette betyr store inntekter for hele Norge.

  - Dette betyr veldig mye. For det første gir det sysselsetting i utbyggingsfasen og driftsfasen deretter. Det gir også store skatteinntekter. Tar man utgangspunkt i de 70 milliardene som er anslått som salgsinntekt så snakker vi om 52 milliarder til inntekter og over produksjonstid, sier Søviknes til enerWE.

  Pandion Energy har nylig inngått avtale om kjøp av 10 % eierandel i Valhall-området.

  - Utbyggingen av Vestflanken er en god illustrasjon på det utviklingspotensialet som ligger i Valhallområdet, og vi ser frem til å ta kunne ta fatt på arbeidet sammen Aker BPs dyktige folk på dette prosjektet i årene fremover, sier Jan Christian Ellefsen, administrerende direktør i Pandion Energy i en pressemelding.

  Aker BP-sjefen er også godt fornøyd med at det er norske selskaper som står for brorparten av leveransen.

  - For meg dokumenterer dette at norsk leverandørindustri er i verdenstoppen. Jeg tror det er viktig å merke seg at det å ha en konkurransedyktig leverandørindustri i Norge er et fundamentalt krav dersom vi på norsk sokkel skal være konkurransedyktig fremover. Det er kjempehyggelig å se at nesten alle de prosjektene som nå kommer ut er vunnet av norsk leverandørindustri, sier Hersvik.

  Dette har vært en god dag for den norske olje- og gassbransjen, men selv om det bare er litt over to uker igjen før året er over, lover olje- og energiministeren å presentere flere gode nyheter før året er omme.

  - Det en fantastisk dag i dag men så jo hele desember fantastisk for bransjen fordi vi forventer totalt sju planer for norsk sokkel i løpet av adventstiden, sier Søviknes til enerWE.

  Se hele intervjuet i videoen øverst i artikkelen.

Powered by Labrador CMS