Oslo  20180509.Konsernsjef Øyvind Eriksen (HER) og finansdirektør Frank O. Reite i Aker ASA presenterer selskapets resultater for 1. kvartal 2018.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Oslo 20180509.Konsernsjef Øyvind Eriksen (HER) og finansdirektør Frank O. Reite i Aker ASA presenterer selskapets resultater for 1. kvartal 2018.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Verdiene øker i Aker ASA

Publisert

Verdiene i industrikonsernet Aker ASA har økt med 10 prosent det siste kvartalet.

Verdiene i konsernet er beregnet til 63,3 milliarder kroner i tredje kvartal. Det er en økning fra 57,1 milliarder kroner i forrige kvartal.

Det er oljeselskapet Aker BP som har bidratt til å øke verdiene, mens det har vært en nedgang i Kværner, Akastor og Ocean Yield. Aker Solutions har hatt en liten økning.

Aker ASA fikk et resultat før skatt på 309 millioner kroner for tredje kvartal, mot 229 millioner i samme kvartal i fjor.

– I tredje kvartal har Akers egenkapital og aksjekurs nådd ny rekord. Samlet sett fortsetter Akers porteføljeselskaper å levere godt, og fokus er fortsatt på videre verdiskapning. Vi erkjenner imidlertid at vi også er utsatt for eksterne faktorer som vi ikke kontrollerer. Etter kvartalsendringen skiftet stemningen i kapitalmarkedene negativt, og både aksjekursene og oljeprisene har falt, sier konsernsjef Øyvind Eriksen.

(©NTB)