Venezuela donerte 4 millioner kroner til Trump

Publisert

President Nicolás Maduro sliter med å skaffe mat til Venezuelas innbyggere, men han ga 500.000 dollar til Donald Trumps presidentinnsettelse, viser dokumenter.

Dokumenter som Trumps innsettelseskomité la fram onsdag viser at selskapet Citgo Petroleum, en amerikansk avdeling av Venezuelas statlige oljeselskap PDVSA, var en av de største bidragsyterne til innsettelsesseremonien i Washington med 500.000 dollar, over 4 millioner kroner.

Maduro har etter at Trump kom til makten, vært forsiktig med å rakke ned på USAs nye president, selv om Caracas fortsatt anklager USA for å forsøke å fjerne Maduro fra makten.

Trump har nylig trappet opp USAs kritikk av Venezuelas regjering, siste gang onsdag denne uken, samme dag da venezuelansk opposisjon inntok Caracas gater i det som ble kalt "alle demonstrasjoners mor", i protest mot Maduro. USAs utenriksminister Rex Tillerson sa da i Washington at USA følger situasjonen i Venezuela nøye.

Venezuelas økonomi er kriserammet. Befolkningen må leve med skyhøy inflasjon og mangel på grunnleggende matvarer og medisiner.

Citgo Petroleum er bare ett av flere selskaper som sammen med donasjoner fra milliardærer bidro til å samle inn til sammen 107 millioner dollar til Trumps innsettelsesseremoni i januar. Casino-milliardær Sheldon Adelson og hans kone i Las Vegas fikk sitte på første rad under seremonien, samt delta på privat lunsj med Trump etter å ha gitt 5 millioner dollar i donasjon.

(©NTB)