Vellykket start på allianseavtalen mellom Spirit Energy og Acona

Publisert

I mai 2017 ble Acona tildelt kontrakt av Spirit Energy som alliansepartner for blant annet planlegging og gjennomføring av boreoperasjoner. Dette innebærer at Acona skal supplere ressurser og kompetanse knyttet til gjennomføringen av Spirit Energys aktiviteter på norsk sokkel de neste årene, skriver selskapet i en pressemelding.

Acona inngår i en allianse ledet av Spirit Energy, hvor også andre sentrale leverandører er representert. Alliansemodellen innebærer et tett samarbeid der partene sammen utarbeider felles mål for det enkelte prosjekt, med en overordnet målsetning om kontrollerte og effektive operasjoner gjennom økt samhandling og enhetlige mål.

Nå er vi ni måneder inn i avtalen og Acona har allerede et 40 talls spesialister godt integrert i Spirit Energys organisasjon i Stavanger og offshore.

- Våre erfaringer med alliansemodellen er gode. 2018 blir et travelt år for Spirit Energy, der vi blant annet er operatør for fem borekampanjer. Da trenger vi flinke folk, sier Olav Log, direktør for brønnoperasjoner i Spirit Energy.

CEO i Acona, Stig Hognestad, kan fortelle at han følger opp denne avtalen spesielt, da den er viktig for Acona og er med på å definere måten det kommer til å jobbes på framover.

- Jobbes det riktig skal modellen kunne øke muligheten for suksessfulle prosjekt med bedre resultat for alle parter, sier Hognestad.