Bilde av Øystein Krossli

Ukas 2/4

Mer enn gjennomsnittet interessert i oljeboring. Øystein Krossli er 34 år. Han er gift og har 2 barn på 4 og 6 år. Han er bosatt i sommerbyen Arendal, men han kommer opprinnelig fra Telemark. Jeg jobber i Songa Offshore med CAT-D prosjektet, forteller han til enerWE.no. Pendler mellom Sør-Kora og Arendal Øystein er stasjonert i Korea … Continued

Mer enn gjennomsnittet interessert i oljeboring.

Øystein Krossli er 34 år. Han er gift og har 2 barn på 4 og 6 år. Han er bosatt i sommerbyen Arendal, men han kommer opprinnelig fra Telemark.

Jeg jobber i Songa Offshore med CAT-D prosjektet, forteller han til enerWE.no.

Pendler mellom Sør-Kora og Arendal

Øystein er stasjonert i Korea ved DSME verftet der Songa bygger sine fire nye rigger for norsk sokkel med langtidskontrakter for Statoil.

Det er veldig spennende å få være med å bygge opp noe helt nytt for så å bli med ut i havet og bore den første brønnen med disse superriggene, forteller han. Forhåpentligvis vil jeg ha min arbeidsplass der i mange mange år framover.

Han pendler nå mellom Arendal og SørKorea på 4×4 turnus.

Det er litt mer vekk fra familien enn jeg er vant med i Nordsjøen, men det går fint og det er for en periode.

Tid på familien

Kona til Øystein jobber litt mindre når han er på reise.

Med to små unger er dagene hektiske nok som de er.

Når Øystein har fri tilbringer han så mye tid med familien som mulig.

Siden jeg bor på Sørlandets perle er jeg naturlig nok glad i båtlivet om sommeren. Det var sjømannslivet som fikk meg til å begynne i Nordsjøen for over 10 år siden, og siden den gang har jeg ikke angret et sekund på det valget.

Gründerdrøm

Han forteller at han er litt mer enn snittet interessert i oljeboring.

Jeg bruker noe av fritiden min på undervisning i brønn og boring. Sammen med min bror og noen tidligere kollegaer holder vi på å utviklet et helt nytt opplæringskonsept innen brønnkontroll.

Han forteller at opplæringskonseptet skal gjøre det enklere å forstå hva oljeboring handler om for alle parter innen bransjen.

Planen er å lansere opplæringskonseptet i forbindelse med Smögen Poker Run 2015 som jeg og er en del av.

Følg på Instagram

Han avslutter med en oppfordring.

Er du opptatt av oljeboring og raskebåter så bør du følge @krosslidrilling og @smogenpokerrun på Instagram.

Om Ukas 2/4

enerWE.no er en nettavis for olje- og energibransjen. Vi skriver om det som opptar bransjen.

Mange som jobber offshore går i rotasjon. Lesere av enerWE.no skal nå få et innblikk i hva offshorearbeiderne gjør i friperioden. Hver fredag vil vi publisere et intervju der vi setter fokus på friperioden.

Ta kontakt med Ansvarlig redaktør i enerWE.no (chul@enerWE.no) dersom du jobber offshore. Vi ønsker et intervju med deg.