Bilde av Christian

Oljearbeider i Sveriges skjærgård

Fra rigg til raske båter. Christian Öster er 27 år og bor i Gøteborg med sin samboer. Han arbeider som boredekksarbeider på Transocean Barents som akkurat er ferdig med 5 års klassing og klar for boring for Shell. Pendler til Stavanger for skole Etter som vi ikke har samme undervisningstilbud i Sverige innen min bransje, … Continued

Fra rigg til raske båter.

Christian Öster er 27 år og bor i Gøteborg med sin samboer. Han arbeider som boredekksarbeider på Transocean Barents som akkurat er ferdig med 5 års klassing og klar for boring for Shell.

Pendler til Stavanger for skole

Etter som vi ikke har samme undervisningstilbud i Sverige innen min bransje, pendler jeg til Stavanger i mine friperioder for å ta siste året på Teknisk Fagskole i Petroleumsteknologi sier han til enerWE.

Powerboats

Om sommeren tilbringer han mye av tiden på Smøgen, der han er født og oppvokst. Noe som nok er grunnen til hans store lidenskap for powerboats.

En suksess som startet på shakeren

Som boredekksarbeider er en del av jobben min å være på shakeren. Mellom screenskift og mudvekter dukket ideen om Smögen Poker Run opp.

Først var planen og arrangere en liten samling med kompiser med raske båter.

Men etter hvert som tiden gikk eskalerte det hele og ble til Sveriges største treff med highperformance båter.

I Smögen Poker Run deltar over 50 raske båter av typer som Nortech, Predator og Goldfish.

Christian avslutter med å si at neste år blir arrangementet enda større og anbefaler alle å holde av datoen 08.08.2015.

Ta en tur til Smøgen og følg med på smogenpokerrun.com.

Se også facebook og instagram.

Om Ukas 2/4

enerWE.no er en nettavis for olje- og energibransjen. Vi skriver om det som opptar bransjen. Mange som jobber offshore går i rotasjon.

Lesere av enerWE.no skal nå få et innblikk i hva offshorearbeiderne gjør i friperioden. Hver fredag vil vi publisere et intervju der vi setter fokus på friperioden.

Ta kontakt med Ansvarlig redaktør i enerWE.no (chul@enerWE.no) dersom du jobber offshore. Vi ønsker et intervju med deg.