Bilde av Rasmus Birkelid

Ironman bygger rigg

Derrickman i prosjektet med Cat D riggene. enerWE treffer Rasmus Birkelid på toppen av Guksabong, en fjelltopp på øya Geoje i Sør-Korea. Med fin utsikt over et av verdens største verft, DSME. Her sjøsettes supertankere, konteinerskip, borerigger og drillskip ukentlig, klare for oppdrag verden rundt. 4×4  Rasmus er 29 år. Han kommer fra Ski og går 4×4 … Continued

Derrickman i prosjektet med Cat D riggene.

enerWE treffer Rasmus Birkelid på toppen av Guksabong, en fjelltopp på øya Geoje i Sør-Korea. Med fin utsikt over et av verdens største verft, DSME. Her sjøsettes supertankere, konteinerskip, borerigger og drillskip ukentlig, klare for oppdrag verden rundt.

4×4 

Rasmus er 29 år. Han kommer fra Ski og går 4×4 turnus i Korea for Songa Offshore. Selskapet har fire borerigger under bygging, tre av dem ser du på bilde til venstre. Alle med langtidskontraker på norsk sokkel for Statoil.

Jeg jobber som derrickman i prosjektet med Cat D riggene, forteller han. Her går mye av tiden med til operasjonsforberedelser og opplæring.

Jeg føler meg heldig som er såpass tidlig inn i dette spennende prosjektet, både med tanke på all den kunnskapen jeg får med igangkjøring av helt nytt utstyr, og med tanke på at Songa er et selskap i vekst.

Energisk Ironman

Det jobbes tolvtimersdager syv dager i uka. Når Rasmus ikke er på kontoret er han å finne enten på sykkelen, på løpetur eller her oppe på fjelltoppen hvor han stadig presser seg selv til ny bestetid. Triatlon er hans lidenskap og når han er hjemme i friperioden er det ofte konkuranser det går i.

Jeg meldte meg på to nye triatlon i dag faktisk. Jeg hadde en nedtur sist jeg var hjemme da jeg skulle delta på en Ironman i Lake Tahoe California. (Red; En Ironman er; 3800m svømming, 180km sykkling og 42,2km løping).

Når jeg stod klar i våtdrakta på startstreken ble det hele avlyst på grunn av skogbrann i området. Det var surt etter som jeg hadde trent knallhardt og forberedt meg over lang tid. Men håper på bedre lykke på Ironman i Frankfurt til våren, så det gjelder å trene regelmessig mens jeg er her i Korea, sier Rasmus.

Teamspirit

Korea byr på mye spennende.

Vi har blitt en ganske stor gjeng som er aktive med toppturer, løping eller sykling, og det er inspirerende å se hvordan det smitter over på kollegaer. Vi kjører litt konkuranser og følger med hverandre på STRAVA (Red; TreningsApp).

Målet er at vi alle skal bli i bedre form og fortsette den gode trenden når vi kommer ut i havet og begynner å bore.

Om Ukas 2/4
enerWE.no er en nettavis for olje- og energibransjen. Vi skriver om det som opptar bransjen. Lesere av enerWE.no skal nå få et innblikk i hva oljearbeiderne gjør i fritiden.

Hver fredag vil vi publisere et intervju der vi setter fokus på fritiden. Ta kontakt med Ansvarlig redaktør i enerWE.no (chul@enerWE.no) dersom du jobber i oljebransjen. Vi ønsker et intervju med deg.