Ingar Helge Gimle (til v) er blant de norske hovedrolleinnehaverne i den norsk-irske dramaserien "Motvind".
Ingar Helge Gimle (til v) er blant de norske hovedrolleinnehaverne i den norsk-irske dramaserien "Motvind".

TV 2 med vindkraftdrama i beste sendetid

- Serien viser hvordan et lokalsamfunn kan bli splittet, sier TV 2s programansvarlig.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken starter den norsk-irsk dramaserien «Motvind» på TV 2 - der vindkraft spiller hovedrollen. Handlingen er som følger; et norskeid firma har valgt den irske sørvestkysten til sitt nye vindparkprosjekt, men møter motstand fra lokalbefolkningen. Hovedrolleinnehaveren går dermed undercover for å overbevise lokalbefolkningen om fordelene ved vindkraft.

Fra «Motvind» på TV 2, sesong 1.
Fra «Motvind» på TV 2, sesong 1.

Av norske skuespillere finner vi Amalie Krogh, Kyrre Haugen Sydness og Ingar Helge Gimle i større roller.

Til enerWE forteller programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 at serien i utgangspunktet ikke er basert på virkelige hendelser.

- Serien er ikke basert på konkrete ekte hendelser, men tar opp et aktuelt tema som er like viktig i Norge som i Irland. Og serien viser hvordan et lokalsamfunn kan bli splittet på grunn av sterke meninger, sier hun.

- Er det ikke litt uheldig å kalle serien «Motvind» - siden den største norske vindkraftorganisasjonen heter akkurat det?

Dette navnet står seg godt og er beskrivende for serien, uavhengig av at tittelen sammenfaller med navnet på vindkraftorganisasjonen.

Kathrine Haldorsen, TV 2

- Dette navnet står seg godt og er beskrivende for serien, uavhengig av at tittelen sammenfaller med navnet på vindkraftorganisasjonen, mener hun.

Håper på engasjement

TV 2 har ikke gjort seg opp noen meninger om det kommer til å komme reaksjoner på serien.

Vi håper seerne engasjerer seg, på samme måte som de engasjerer seg rundt alle andre programmer som sendes på TV 2-plattformene.

- Vi håper seerne engasjerer seg, på samme måte som de engasjerer seg rundt alle andre programmer som sendes på TV 2-plattformene.

Når det kommer til forventninger knyttet til oppmerksomhet, seertall og slikt, sier Haldorsen at de håper publikum vil like serien.

- Innkjøpte dramaserier er viktig innhold på våre plattformer, og vi håper denne vil fange seerne, sier hun.

Det er misnøye blant lokalbefolkningen i den irske småbyen da en norsk vindpark skal etableres.
Det er misnøye blant lokalbefolkningen i den irske småbyen da en norsk vindpark skal etableres.

Med tanke på den konfliktfylte og betente vindkraftkonflikten, kunne man kanskje tenke at det ville være vanskelig å selge annonseplass knyttet til serien.

- Det kommenterer vi av prinsipp aldri, sier Haldorsen.

Det er allerede bestemt at det blir en sesong til av serien - og da vil mesteparten av handlingen være i Norge - i motsetning til første sesong, som hovedsakelig foregår i Irland. Originaltittel på serien er «The South Westerlies». TV 2 opplyser til enerWE at serien akkurat har blitt vist ferdig på irsk tv og har fått god mottakelse.

Serien består av seks episoder og starter på TV 2 torsdag 15. oktober.