Trump ber Farage stanse vindkraftprosjekt

Publisert

Påtroppende president Donald Trump ber UKIP-leder Nigel Farage om hjelp til å stanse planlagte vindkraftprosjekter utenfor kysten av Skottland, der Trump eier to golfbaner med pen utsikt.

Det var under et møte i New York tidligere denne måneden at Trump ba Farage hjelpe med å stanse vindkraftprosjekter, skriver New York Times.

Svenske Vattenfall planlegger å bygge et vindkraftanlegg utenfor østkysten av Skottland, nær Aberdeen, der Trump eier det luksuriøse golfanlegget Trump International Golf Links. Trump mener vindmøller til havs vil blokkere for utsikten fra golfanlegget, men har ikke fått medhold i sitt syn om at prosjektet bør skrinlegges. Britisk høyesterett godkjente i desember i fjor Vattenfalls milliardutbygging.

At Trump nå ber Farage om hjelp, reiser på nytt spørsmål om Trump er tilbøyelig til å bruke sin presidentmakt til å fremme egne forretningsinteresser, skriver avisen.

Vattenfall tar nyheten med ro.

– Vi har fått medhold i alle instanser og fokuserer nå på å bygge, sier Vattenfall-talsmann Markus Fischer til Dagens Industri.

Skotske myndigheter har gitt grønt lys for elleve offshore-vindmølleparker langs den skotske nordøstkysten.

Foruten golfbanen ved Menie nord for Aberdeen, eier Trump et luksuriøst golfanlegg i Turnberry på vestkysten. (©NTB)