Tror vinteren kan bli tøff i oljebransjen

Publisert

Selv om mange mener bunnen er nådd i oljebransjen, sier Ståle Kyllingstad at det ikke betyr at det går oppover ennå. Han tror vinteren kan bli tøff.

Gründeren bak leverandørbedriften IKM sier til Stavanger Aftenblad at han ikke opplever at det har begynt å gå oppover, men at ting har stabilisert seg på et lavere nivå.

– Jeg tror det kommer til å gå litt oppover mot slutten av neste år. Men vi må først over denne vinteren, som for noen av oss blir tøff. I noen bransjer, særlig innenfor olje, blir den veldig tøff, sier han.

Storbanken Nordea sier de har registrert en bedring i boligmarkedet, ledigheten og husholdningenes vurderinger i Rogaland, men administrerende direktør Snorre Storset deler likevel Kyllingstads vurdering.

– Vi ser at det finnes de første tegnene til optimisme, så kanskje bunnen er nådd. Samtidig startet vi fra et relativt lavt nivå, så vi kan lett få en positiv utvikling. Men det betyr ikke at vi går fra at bunnen er nådd og tilbake der vi var. Vi kommer kanskje aldri tilbake til der vi var, sier Storset. (©NTB)