Tror på 125 milliarder kroner i økte oljeinvesteringer

Publisert

Rystad Energy har lagt frem en ny rapport der de estimerer at OPEC-kuttene vil øke investeringene med 15 milliarder dollar, ca 125 milliarder norske kroner. Dette vil imidlertid ikke komme den norske offshore-næringen tilgode.

Rapporten viser at det globale offshore-markedet vil oppleve en reduksjon på hele 19 milliarder dollar, eller nesten 160 milliarder kroner, i 2017.

- 2016 har vært et enda tøffere år enn de foregående for de fleste oljeserviceselskaper, og omsetningsfallet ligger mellom 30 og 50 prosent for landbaserte nordamerikanske serviceselskaper. OPEC-kuttene vil redde mange av disse, sier Audun Martinsen, visepresident for oljeservice analyser i Rystad Energy, i en pressemelding.

Rystad Energy tror at neste år vil by på mye av det samme som i år.

- 2017 vil følge mange av de samme trendene som vi har sett i 2016 med mer markedskonsolidering og tettere samarbeid mellom serviceselskaper og operatører. OPEC-kuttene vil imidlertid snu trenden for mange av prosjektene innen skiferolje og offshore, noe som etterhvert vil skape mer transparens og fremtidig aktivitet, sier Martinsen.