TrønderEnergi satser på lading av elbiler i borettslag

Publisert

Elbilene selger som bare det i Norge, men for de som bor i borettslag kan det by på store utfordringer fordi det ikke er bygd ut for lading av mange elbiler samtidig. I mange tilfeller nytter det heller ikke å parkere bilen inntil boligen for å lade rett fra huset.

Det har ført til at mange som har kjøpt elbil har vært nødt til å bytte tilbake til en bensin- eller dieseldrevet fossilbil.

Nå satser TrønderEnergi på å gjøre noe med dette, og gjennom sin nye satsing Morel skal de levere helhetlige tjenester for lading av elbiler i borettslag i Oslo og Trondheim.

- Vi har store ambisjoner om å levere til flere etter hvert. For at beboere skal få tilgang til Morel, må boligselskapet ha en avtale med Morel, skriver selskapet på sitt nyopprettede nettsted.

Morel er et navn som bygger på et ordspill om More L, lettere oversatt til "mer el" - altså mer elektrisitet.

- Morel skal ta Norden inn i en ny æra innen elbil-lading. Vi tilbyr et helhetlig produkt som tar ansvar for hele verdikjeden.Det skal vi gjøre gjennom å tilby smarte ladere til borettslag og sameier i et nordisk perspektiv, skriver Morel.

Konseptet går ut på at Morel tar ansvar for hele prosjektet, samt finansieringen. Så betaler borettslagets beboere en leie der Morel tar ansvaret for å fordele kostnadene på de som bruker løsningen.