Tre mistet livet

Published

Statkraft har etablert et granskingsteam.

To albanske menn og en italiensk mann mistet i forrige måned livet i en arbeidsulykke i forbindelse med Statkrafts utbygging av et kraftverk i Devoll-dalen i Albania.

Ulykken inntraff tirsdag 29. april og ble dagen etter formidlet via Statkrafts nettsted. De tre arbeiderne ble truffet av et steinras da de var i ferd med å sikre en fjellside langs en offentlig vei gjennom Devoll-dalen sør i Albania. Fjellsiden skulle sikres før veien utvides som en del av Statkrafts arbeid med å bygge Moglice-vannkraftverket.

1. mai dro konserndirektør for internasjonal vannkraft, Øistein Andresen, til Albania for å snakke med fjellsikringsselskapet som utførte fjellrenskningen på oppdrag for en av Statkrafts veikontraktører.

Dette er en veldig tragisk ulykke. Dette er noe vi beklager veldig sterkt, sier Andresen til Teknisk Ukeblad onsdag.

Han opplyser at Statkraft har etablert et granskingsteam for å finne årsaken til ulykken. Dette arbeidet skal skje i samarbeid med lokalt politi og lokale myndigheter. Andersen har ingen formening om hvordan raset ble utløst og om hvordan sikringen på stedet var. Han legger til at Statkraft stiller de samme krav til sikkerhet i utlandet som selskapet gjør i Norge.

©NTB