Tore Kjos' seismikkselskap slått konkurs

Publisert

Seismikkselskapet Read AS er slått konkurs. Selskapet eies av Tore Kjos, bror til Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

Konkursåpningen framgår av en kunngjøring i Brønnøysundregistrene. Det var tirsdag morgen berammet et rettsmøte i forbindelse med konkursbegjæringen som er framsatt av de ansatte. Det er imidlertid ikke kjent om dette rettsmøtet har funnet sted, eller om det er Tore Kjos selv som har begjært selskapet konkurs, skriver E24.

Read har de siste dagene vært involvert i en rettssak i Asker og Bærum tingrett etter at ni tidligere ansatte saksøkte selskapet, skriver avisen. Ifølge Dagens Næringsliv krever de tidligere ansatte 1,2 millioner kroner utbetalt.

Mandag uttalte Kjos at han var nødt til å selge aksjer i HBK Holding for å unngå konkurs. HBK Holding er flyselskapet Norwegians største aksjonær, med både Bjørn Kjos og Norwegians styreleder Bjørn Kise på aksjonærlista.

Kjos-brødrene startet opp Read i 1987. Selskapet spesialiserer seg på seismiske undersøkelser av oljebrønner. Tore Kjos eier over 98 prosent av aksjene, mens broren Bjørn Kjos og hans familie eier rundt 1,7 prosent.

– Vår lokale mellomleverandør har stukket av med 50 millioner kroner, og dette er mye penger for et lite selskap som Read Group, sa Tore Kjos nylig til Dagens Næringsliv.

(©NTB)