To nye toppledere i Aker BP

Publisert

Aker BP forteller i en pressemelding at Alexander Krane, som i dag er CFO i Aker BP, går til en stilling som investeringsdirektør i Aker ASA. Samtidig reorganiserer Aker BP  finansfunksjonene.

David Torvik Tønne blir ny CFO, mens Lene Landøy blir direktør med ansvar for strategi og forretningsutvikling. Begge går inn i selskapets hovedledelse, og vil rapportere til administrerende direktør Karl Johnny Hersvik.

- Alexander har vært fundamental i å bygge det Aker BP vi ser i dag. Jeg har jobbet tett med Alexander siden 2014. Hans innsats, evner, og enorme kapasitet gjør at jeg vil savne å ha ham ved min side. Samtidig er jeg stolt over at vi har utmerkede interne kandidater som kan ta over ansvaret. Jeg kjenner både Lene og David godt, og er sikker på at de vil utgjøre et sterkt team fremover, sier Karl Johnny Hersvik.

David Torvik Tønne (født 1985) kommer fra stillingen som VP Corporate Controlling, og har vært i selskapet siden januar 2017. Tønne har en mastergrad i finans fra Handelshøyskolen i Bergen. Før Aker BP jobbet han syv år i The Boston Consulting Groups’ Olje- og Gassteam.

Lene Landøy (født 1979) kommer fra stillingen som VP Strategy, Portfolio and Analysis, og har vært i selskapet siden januar 2017. Landøy er utdannet siviløkonom, med mastergrad i finans fra Handelshøyskolen i Bergen (NHH)/University of California Los Angeles (UCLA). Hun har videre en mastergrad i internasjonal finans fra Skema Business School i Frankrike. Før hun kom til Aker BP ledet hun Equinors forretningsutviklingsenhet på norsk sokkel.

De organisatoriske endringene finner sted med virkning fra 1. februar.