Lerkendal 19960925FotballChampions League  Lerkendal Stadion.Rosenborg - AC Milan  1 - 4Her  Karl Petter Løken.Foto: Tor Richardsen / Scanpix
Lerkendal 19960925FotballChampions League Lerkendal Stadion.Rosenborg - AC Milan 1 - 4Her Karl Petter Løken.Foto: Tor Richardsen / Scanpix

Tidligere landslagsspiller blir ny konsernsjef i Kværner

Publisert

Tidligere landslagsspiller Karl-Petter Løken er ansatt som ny konsernsjef for industriselskapet Kværner.

I en pressemelding tirsdag opplyser selskapet at han vil tiltre som konsernsjef i løpet av våren, etter at han har avsluttet sin nåværende jobb som leder for prosjektutvikling i oljeselskapet Lundin Norway.

–Vi er glade for at Løken vil overta roret. Han har en sterk forståelse av industrien, han kjenner Kværner også fra kundesiden, og han har bred erfaring med å utvikle lag som kan levere topp resultater, sier Kværner-styreformann Leif-Arne Langøy.

Løken (51) er utdannet sivilingeniør fra NTNU i Trondheim. Siden 1991 har han hatt nøkkelstillinger innen olje- og gassindustrien i selskaper som Statoil, Aker Solutions og Lundin Norway. I mange år var Løken parallelt med sin industrielle karriere også en fotballspiller på toppnivå i Norge og endte opp med 36 A-landskamper.

Han overtar for Jan Arve Haugan, som i februar sluttet i Kværner for å overta som toppsjef i da nyetablerte Aker Energy.