Tibber henter 100 millioner

Publisert

Strømprisene varierer hver time, hver dag. Selskapet Tibber har utviklet digitale roboter som handler strømmen automatisk for deg.

I fjor lanserte Tibber en smart ladingfunksjon for Tesla og andre elektriske biler og hybrider. Selskapet hevder at løsningen kan kutte 20 prosent av ladingprisen sammenlignet med resten av markedet. Denne løsningen ble også trukket frem i et videointervju med Tor Bjarne Heiberg, daglig leder i Elhub under deres lansering for et par uker siden.

I dag skriver DN at det Silicon Valley-baserte Founders Fund sammen med eksisterende aksjonærer går inn med rundt 100 millioner kroner i selskapet.

Nå får vi rett og slett muligheten til å ta et stort jafs av det vi ser blir et stort internasjonalt marked i fremtiden. Vi tilbyr noe helt annet enn de klassiske strømselskapene, og dette er en sjelden mulighet til å gjøre noe stort mot forbrukersiden, sier gründer Edgeir Vårdal Aksnes til DN.

BKK Spring investerer i oppstart- og vekstvirksomheter som utvikler disruptive og innovative løsninger innen fornybar energi. Investeringsselskapet har vært med på å løfte frem Tibber, og eier nå i underkant av 10 % av selskapet. Monika Inde Zsak (bildet øverst) leder BKK Spring, og hun er godt fornøyd med dagens nyhet.

- Tibber er helt i front når det gjelder AI og digitale tjenester i energibransjen, forteller Monika Inde Zsak til enerWE.  Her jobber BKK sammen med Tibber for å teste disse tjenestene i markedet – blant annet gjennom verdens største pilotprosjekt innen elbillading.

Hun forteller at det å få Founders found med på laget i utvikling av selskapet er en stor bekreftelse på potensialet i Tibbers løsninger.

- Fremover har sluttkunden mye å glede seg til med nye tjenester som forenkler hverdagen og gjør strømregningen billigere. Dette er bare begynnelsen, forteller hun.