Her er de ti gründerselskapene som får drahjelp av Equinor i Techstars-programmet

Publisert

Equinor forteller i en pressemelding at de har valgt ut den første gruppen med globale oppstartsselskaper til å delta i Techstars Energy Accelerator.

De ti oppstartsselskapene er valgt ut blant hundrevis av søkere fra 38 land. Målet er å fremskynde selskapenes utvikling gjennom et intensivt program på 13 uker der de kan trekke på et globalt nettverk av ekspertise fra Equinor og Techstars, samt samarbeidsselskapene KONGSBERG og McKinsey & Company.

- Det er en glede og et privilegium å ønske disse selskapene velkommen til den første Techstars Energy-akseleratoren. Energikilder og markeder er i endring – de blir smartere, billigere og renere. Derfor ser vi fram til å lære av de beste, dyktigste og dristigste for å teste ut nye ideer og finne nye løsninger som kan imøtekomme verdens energibehov, sier Al Cook, konserndirektør for Global strategi og forretningsutvikling i Equinor.

De utvalgte selskapene representerer løsninger innen olje og gass, nye forretningsmodeller, digitalisering, og fornybare energikilder. Ved slutten av programmet i desember skal de presentere løsningene sine for Equinor, samarbeidspartnerne, og andre mulige investorer på en demodag.

- Techstars Energy Accelerator deler vår ambisjon om å bruke kunnskapsdeling, innovasjon og digitalisering som et middel til å gi energisektoren nye og bedre løsninger, sier Christian Møller, CTO Kongsberg Digital.

- Disse ti selskapene får nå mulighet til å vokse og etablere seg gjennom mentoring og finansieringsforberedelser. Vi ser fram til å komme i gang og til å hjelpe flere oppstartsbedrifter med å lykkes, sier Audun Abelsnes, administrerende direktør for Techstars Energy.

Akseleratoren holder til i Equinors Oslo-kontor med tilgang til Norges energiteknologi-bransje i verdensklasse. Norge er åttende største eksportør av olje i verden, og tredje største eksportør av gass, og 97 % av norsk elkraft kommer fra fornybare energikilder.

 1. Ampaire, USA. Ampaire gjør flyvning tilgjengelig for flere mennesker fra flere flyplasser ved å bygge elektriske fly som er grønnere, går stillere, og koster mindre å drive.
 2. Crux OCM, Canada. Crux OCM benytter kunstig intelligens og sanntidsoptimalisering for å muliggjøre delvis autonom drift av rørledninger, redusere risiko knyttet til drift, og øke volumetrisk gjennomstrømning med opp til 4 %.
 3. DeepStream, Storbritannia. Teknologibasert plattform for anbud og prekvalifisering av leverandører for olje- og gassvirksomhet.
 4. Interface Fluidics, Canada. Interface Fluidics patentbeskyttede nanovæske-plattform sikrer rask laboratorietesting som setter energibransjen i stand til å forstå kjemikalienes ytelse 100x raskere og mer detaljert enn ellers.
 5. Opus 12, USA. Selskapet omdanner CO2 til drivstoff og verdifulle produkter. Teknologien vil inneholde CO2-omdanningskraften til 37.000 trær av volumet tilsvarende en koffert.
 6. RatedPower, Spania. RatedPower står bak pvDesign, en skybasert programvare som designer solenergianlegg over hele verden på få minutter.
 7. SafeEx, Danmark. SafeExs programvare digitaliserer inspeksjon og vedlikehold, og kundene sparer 25-40 % på arbeidskraft.
 8. Sensytec, USA. Sensytec utvikler en smart sementteknologi basert på et patentert tilsetningsstoff som gjør at selskaper kan øke sementens integritet ved å måle sementtilstanden i nær-sanntid.
 9. Versor, Norge. Versor lager programvare for selvstyrte droner for fullstendige infrastrukturinspeksjoner, og muliggjør AI-basert datafangst og automatisk feilsøking på tvers av industrielle anvendelser.
 10. Voyager, USA. Voyager er et skybasert datasenter som bidrar til styrking av beslutningstaking, automatisering av prosesser og sammenkobling av systemer i råvareshipping-bransjen.
 11. Om Techstars Energy Accelerator:

  • 10 selskaper valgt ut til hvert program fra hundrevis av søkere globalt
  • Utvalgte søkere er vanligvis selskaper med 2-20+ personer, arbeider fra før produktlansering til å ha startet salg, og er i finansieringsfase fra pre-seed til såkorn eller serie A+
  • Godkjente selskaper mottar opptil USD 120.000, får delta på hele programmet og tilgang til Techstars’ og partnernes nettverk
  • De utvalgte innovatørene og gründerne skal ta sikte på å komprimere to års utviklingsarbeid til 13 uker
  • For mer informasjon, besøk www.techstars.equinor.com
  • Hør enerWE's podcast om Techstars her.