Eivind Salen i vindkraftmotstandernes forening Motvind er spent på hva Sylvi Listhaug vil gjøre med vindkraften nå som hun har blitt olje- og energiminister.
Eivind Salen i vindkraftmotstandernes forening Motvind er spent på hva Sylvi Listhaug vil gjøre med vindkraften nå som hun har blitt olje- og energiminister.

Håper energiminister Sylvi Listhaug vil stanse vindkraftutbygging

- Vi har lagt merke til at hun har vært på Haramsøy.

Publisert Sist oppdatert

I dag ble Sylvi Listhaug utnevnt til ny olje- og energiminister. Hun etterfølger Kjell-Børge Freiberg som har sittet som minister siden 31 . august 2018.

I motsetning til Freiberg - som har lagt mye tilrette for vindkraftutbygging i Norge - er Listhaug en uttalt motstander av vindkraft på land.

Jeg mener vindmøller er noe svineri.

Sylvi Listhaug

– Jeg mener vindmøller er noe svineri fordi det bidrar til en forsøpling av norsk natur, sa Listhaug til TV 2 i august i år.

Det kan således tolkes som en seier for vindkraftmostanderne at hun nå blir olje- og energiminister, ettersom det også gjør henne til ansvarlig statsråd for alt som har med vindkraft å gjøre.

- Det kom uventet på oss. Vi er litt usikre på hva dette vil bety, sier Eivind Salen til enerWE.

Han er initiativtager og leder i vindkraftmotstandorganisasjonen Motvind, og selv om han vil se det litt an, så øyner han et håp om at dette er bra for deres sak.

- Vi har lagt merke til at hun har vært på Haramsøy, sier Salen.

Han er klar på at Listhaug går inn i en ny rolle nå som hun blir minister med ansvar for saken, men påpeker at det er flere viktige vindkraftsaker som hun nå overtar etter Freiberg.

Hun har en del klagesaker på hennes bord, og vi håper at hun kan ta avgjørelser til vår fordel.

Eivind Salen

- Hun har en del klagesaker på hennes bord, og vi håper at hun kan ta avgjørelser til vår fordel, blant annet på Haramsøy, sier Salen til enerWE.