Konserndirektør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Trønderenergi, Stig Tore Laugen sier selskapet bare må akseptere de lave strømprisene. - At prisene svinger lave og er lave nå, det er jo del av gamet, sier han.
Konserndirektør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Trønderenergi, Stig Tore Laugen sier selskapet bare må akseptere de lave strømprisene. - At prisene svinger lave og er lave nå, det er jo del av gamet, sier han.

- Nå er det ikke lukrativ business å produsere strøm

Men hos TrønderEnergi erkjenner man at det er en del av gamet.

Publisert Sist oppdatert

Hos Trønderenergi innrømmer konserndirektør for kommunikasjon og samfunnsansvar Stig Tore Laugen at det ikke er så bra for businessen med dagens lave strømpriser.

- Det er klart at når strømprisen er så lav som nå, er det ikke lukrativ business å produsere strøm. Dagens priser ligger under det vi har i kostpris, så det er ikke nå vi tjener penger, nei, sier han til enerWE.

Dagens priser ligger under det vi har i kostpris, så det er ikke nå vi tjener penger, nei.

For med snøsmelting og vårflom i vente, kan ikke kraftselskapene annet enn å holde produksjonen oppe.

- Vi må jo produsere for å klare å ta unna, så produksjonsmessig går det som vanlig. At prisene svinger lave og er lave nå, det er jo del av gamet, sier han.

- Får dette økonomiske konsekvenser for Trønderenergi?

- Det må vi se på etter hvert. Nå har det jo vært en lengre periode med veldig gode strømpriser, og det har vi jo nytt godt av. Vi vet jo at prisene svinger. Nå er det svakere priser, så hvis man regner snittpris er det «business as ususal». Så nei, dette får ikke konsekvenser i umiddelbar fremtid, sier han til enerWE.

- Utbyttepolitikken ligger fast

- Kan dette få betydning for et eventuelt utbytte for 2020 til Trønderenergis eiere?

Vi er forberedt på at strømprisene vil være ganske lave i en god stund fremover.

- Vår utbyttepolitikk ligger fast. Men det er klart at man må ta hensyn til det som kommer inn av inntekter, når man betaler ut. Denne uka kommer vi med årsresultatet for 2019, som jo var et godt år. Deretter er det opp til generalforsamlingen å vedta utbytte for 2019. Vi får se litt lenger ut i 2020 hvordan dette året blir. Vi er forberedt på at strømprisene vil være ganske lave i en god stund fremover, sier han.

- Er det aktuelt med permitteringer eller oppsigelser?

- Nei, det er ingen planer om det. Vi er vant til at det svinger litt. Prognosene sier at strømprisene vil gå oppover igjen og vi får tro at det ikke vil regne så mye fremover, men heller blir sol og godvær, avslutter han.