Dyrere strøm det siste året

Publisert

I Sør-Norge har den økt med nesten 20 prosent. 

Det norske kraftsystemet gikk inn i 2. kvartal med 9 TWh mindre vann og snø enn normalt. Mer nedbør enn normalt har bedret den hydrologiske balansen i Norge, som nå er 3 TWh over normalen.

Mener strømprisen fortsatt er lav

- Mindre vann i magasinene og høyere kullpriser i Europa gjør at strømmen koster mer enn den gjorde i 2016. Likevel ligger strømprisen fortsatt på et lavt nivå, sier vassdrags- og energidirektør Per Sanderud.

Den forbedrede ressurssituasjon og lavere strømforbruk enn i første kvartal, bidro til at de norske kraftprisene falt gjennom 2. kvartal. Det var imidlertid ingen stor nedgang i strømprisen under snøsmeltingen, noe som tyder på at kraftprodusentene hadde god kontroll på vannet.

20 prosent dyrere i Sør-Norge

Til tross for mer nedbør enn normalt, og bedret den hydrologiske balansen i Norge, var strømprisen i Sør-Norge nærmere 20 prosent høyere i 2. kvartal i år, enn tilsvarende periode i fjor, melder NVE.

Strømprisen er lavere i Nord-Norge enn i sør. Dette skyldes at det har vært mye fint vær den siste perioden nordpå, mye snø og at det er begrenset overføringskapasitet på grunn av arbeid på ledningene ut av området.

Sammenlignet med andre kvartal i 2016, fortsetter det norske strømforbruket å øke. Strømforbruket ligger så langt i år 0,2 terawattime (TWh) høyere enn i samme periode i fjor.

Powered by Labrador CMS