Storkontrakt til Langset-bedrift

Publisert

Norwegian Marine Interior AS signerte i dag en kontrakt med Kleven Verft for utrustning og innredning av de to nye ekspedisjonsskipene som Kleven bygger for Hurtigruten. Kontrakten på de to skipene har en verdi på flere hundre millioner kroner for det Molde-baserte selskapet, med en opsjon på ytterligere to skip.

Arbeidet for NMI består av prosjektering, levere og montere alt fra publikumsområder, bysser, lugarer, suiter og teknisk isolering. Det første skipet skal være ferdigstilt innen juli 2018, og det neste ca. ett år senere. Skipene er av NVC 2140-design fra Rolls-Royce. I kontrakten NMI har inngått ligger det også et samarbeid med innredningsselskapene Nordic Ship Interior, De Rossi fra Estland, samt utstyrsleverandøren Almaco fra Finland.

Kontrakten ble vunnet i konkurranse med internasjonale og nasjonale aktører.

- Fra den dagen NMI ble startet på sensommeren 2014, har vi hatt stor tro på at dette kom til å lykkes. Til tross for at selskapet er ungt, er våre medarbeidere meget erfarne og dyktige med mange års erfaring innen innredning av blant annet passasjerskip, offshoreskip, ferger og fiskefartøy. Selskapet har fra første dag blitt vist stor tillit fra-, og veldig godt tatt i mot av verftene rundt om i distriktet vårt, uttaler styreleder i Langset AS, Odd Arne Langset, i en pressemelding.

Før kontrakten med Kleven hadde selskapet allerede en solid ordrereserve. NMI sikret seg allerede i 2014 betydelige rammeavtaler og kontrakter for diverse verft på Nordvestlandet.

- Vår visjon er at NMI skal være et førstevalg ved innredning og teknisk isolering av skip og marine installasjoner, og at vi assosieres med kvalitet og sikkerhet. Denne avtalen understreker at vi er i ferd med å nå våre mål, kanskje raskere enn vi noen gang hadde drømt om, sier Frank Sandøy, Daglig leder i NMI, i en pressemelding.


Det opplyses om at Langset Rope Access er medlem i TEAM enerWE.