- Store deler av miljøbevegelsen er mot kraftkablene

Publisert

Igår gikk Per Espen Stoknes (MDG) hardt ut mot Bjørnar Moxnes fra Rødt for hans påstand om at miljøorganisasjonene var motstandere av ACER.

– Zero, Norsk Klimastiftelse, Bellona og WWF er alle FOR mer samarbeid om energi, også gjennom ACER. Naturvernforbundet er nøytrale. INGEN seriøse miljøorganisjoner er mot ACER, skrev Stoknes på Facebook.

Dette har han nå beklaget, og han har slettet Facebook-innlegget.

Til enerWE poengterer Bjørnar Moxnes at store deler av miljøbevegelsen og en samlet fagbevegelse er motstandere av både ACER og utenlandskablene. Han nanvgir også flere miljøorganisasjoner som har skrevet under på dette i brev til NVE.

- Store deler av miljøbevegelsen er mot kraftkablene. DNT og Naturvernforbundet, Norges Jeger og fiskeforbund, Sabima, Norsk friluftsliv og Norsk Ornotologisk Forening har sendt et brev til NVE i fjor der de ba om konsesjonssøknaden for Skottlandskabelen avventes, sier Moxnes i en kommentar til enerWE.

- Store deler av miljøorganisasjonene er altså mot kraftkablene, og ACER og kraftkablene er to sider av samme sak, sier Moxnes.