Arendal  20180813.Partileder Jonas Gahr Støre er tilstede under partitimen til Arbeiderpartiet under Arendalsuka. Partisekretær Kjersti Stenseng t.h.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Arendal 20180813.Partileder Jonas Gahr Støre er tilstede under partitimen til Arbeiderpartiet under Arendalsuka. Partisekretær Kjersti Stenseng t.h.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Stenseng garanterer Ap-støtte til EØS-avtalen

Publisert

Selv om LO skulle vende EØS-avtalen ryggen, garanterer Aps partisekretær at partiet vil slå ring om avtalen.

EØS-avtalen har ikke gode kår i fagbevegelsen for tiden. Men dersom LO skulle ende opp på nei-siden på kongressen i 2021, avviser Aps partisekretær overfor Klassekampen at partiet vil følge etter.

– Ap her en klar politikk om at vi slår ring rundt EØS-avtalen. Vi håper LO-kongressen gjør det samme. EØS-avtalen er det beste alternativet, sier Kjersti Stenseng til avisen på LO Stats kartellkonferanse på Gol.

På samme konferanse hadde Ap-leder Jonas Gahr Støre følgende klare beskjed: «Vi må, bør og har all interesse av å forsvare EØS-avtalen».

– Jeg respekterer dem som er uenige med meg, men jeg synes det har vært mangelfulle svar på hva som skal være alternativet. Det blir ofte høytsvevende tanker om å vende tilbake til den tidligere handelsavtalen, etter at vi skal klare å få til en avtale som er vesentlig bedre for Norge enn EØS-avtalen, sier Støre.

(©NTB)