Statssekretær Toril Charlotte Ulleberg Reynolds bytter departement

Publisert

I dag presenterte statsminister Erna Solberg sin nye regjering. Den utvides slik at det nå blir totalt 22 statsråder.

Fra før av er det kjent at Ingvild Smines Tybring-Gjedde gikk fra å være statsråd i Olje- og energidepartementet til å bli minister med ansvar for beredskap.

Olje- og energiminister Kjell-Blrge Freiberg fortsetter som olje- og energiminister, men i hans departement gjøres det et bytte av statssekretærer.

Statssekretær Toril Charlotte Ulleberg Reynolds går fra Olje- og energidepartementet til Justis- og beredskapsdepartementet. Hun har utmerket seg med å bruke enhver anledning til å framsnakke energibransjen, enten det har vært aktiviteten på norsk sokkel eller aktørene i kraftbransjen. Hele energibransjen mister således en aktiv bransjeambassadør når hun nå bytter departement.

Samtidig slutter statssekretær Rikard Gaarder Knutsen (Frp) i Landbruks- og matdepartementet og blir i stedet statssekretær for Kjell-Børge Freiberg (Frp) i Olje- og energidepartementet.

Det betyr at Olje- og energidepartementet ender opp med bare én statssekretær, istedenfor to. Til sammenligning har statsministeren hele åtte statssekretærer mens finansminister Siv Jensen har seks statssekretærer.

Les mer: