Statoils klimastrategi best ut i internasjonal analyse

Publisert

Statoils klimastrategi kommer best ut i en analyse fra en gruppe av verdens største investorer.

Organisasjonen Carbon Disclosure Project (CDP) har analysert klimastrategien til verdens største olje- og gasselskaper. Statoil er rangert på topp i undersøkelsen, fulgt av italienske Eni og franske Total, skriver Dagens Næringsliv.

CDP har 827 av verdens største institusjonelle investorer i ryggen. Samlet forvalter de mer enn 100.000 milliarder dollar.

– Vi har hatt et grundig og langvarig arbeid i hele organisasjonen med å redusere klimautslipp. For oss er dette et viktig konkurransefortrinn på vei mot lavutslippssamfunnet, sier bærekraftsdirektør Bjørn Otto Sverdrup i Statoil blant annet.

Det er første gang CDP gjennomfører en undersøkelse av olje- og gassindustrien og hvordan selskapene er i stand til å møte klimatrusselen. Selskapene blir målt på en rekke områder som strategi, miks av produksjon og utslipp i dag.

Undersøkelsen viser at olje- og gassindustrien og bruken av produktene utgjør rundt halvparten av de globale CO2-utslippene. De fem beste selskapene i rangeringen er alle europeiske. (©NTB)