Nordsjøen  20170213.Edvard Grieg-plattformen er naboen til Ivar Aasen-plattformen som ligger mellom Sørlige Vikinggraben og Utsirahøyden i Nordsjøen, omlag 175 km vest for Karmøy.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Nordsjøen 20170213.Edvard Grieg-plattformen er naboen til Ivar Aasen-plattformen som ligger mellom Sørlige Vikinggraben og Utsirahøyden i Nordsjøen, omlag 175 km vest for Karmøy.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Statoil stanser kranbruk etter alvorlig hendelse

Publisert

Etter den alvorlige hendelsen der en kran på 17 tonn falt ned på rørdekket på Gullfaks B, stanser Statoil bruken av lignende kraner på andre plattformer.

– Vi har stoppet bruken av kranene på Gullfaks C og Visund, som har samme rørhåndteringskran som på Gullfaks B. Tredjepart vil foreta inspeksjoner på kranene for å verifisere utstyret, sier pressekontakt Morten Eek i Statoil til Stavanger Aftenblad.

Det var 127 personer om bord på installasjonen da en kranarm på 17 tonn ramlet ned tirsdag ettermiddag. Det var flere operatører som jobbet med eller ved armen, da ulykken skjedde, men ingen ble skadd.

I varslingsmeldingen til Petroleumstilsynet vurderer Statoils plattformsjef på Gullfaks B, Ina Garvik, at hendelsen kunne ha medført tap av liv ved «ubetydelig endrede omstendigheter».

Tre granskingsteam fra politiet, Petroleumstilsynet og Statoil selv reiste onsdag ut til plattformen for å klarlegge hendelsesforløpet, samt årsaken til at kranarmen falt ned.

Etter nestenulykken stanset Statoil alle boreoperasjonene på Gullfaks B, men boreoperasjonene på Gullfaks C og Visund fortsetter som før.

(©NTB)