Statoil går gjennom hendelser

Publisert

Statoil ser på flere hendelser den siste tiden og skal blant annet sjekke om det er noen sammenheng mellom dem. Selskapet sier alle forhold skal vurderes, også kostnadskutt.

Lærdommen fra gjennomgangen skal bruke stil å bedre sikkerhetsarbeidet, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi jobber med å granske de hendelsene vi har hatt og ser hendelsene isolert. Samtidig bruker vi gjennomgangen til å se om det er noen sammenheng mellom hendelsene vi har hatt i løpet av kort tid. For oss er det viktig å avdekke om det er sammenhenger vi skal være oppmerksomme på, sier pressekontakt Ola Anders Skauby. På spørsmål om hvordan kostnadskutt vurderes i arbeidet, sier han at det er naturlig å se på alle mulige forhold.

– Arbeidet pågår nå, og det er for tidlig å si noe konkret om årsakssammenhengen. Det sentrale for oss er uansett at vi i tider med endring og omstilling har god kontroll på risiko og at sikkerheten blir opprettholdt.

HMS-ansvarlig Håkon Aasen Bjerkeli i Industri Energi mener det er naivt å tro at kostnadskutt ikke virker inn på alle områder, inkludert sikkerheten.

– Det blir interessant å se hva Statoil finner ut. Parallelt med at Statoil arbeider med dette, fortsetter hendelsene å komme. Vi mener årsakene til hendelsene den siste tiden har kostnadskutt som en av faktorene, sier Aasen Bjerkeli. (©NTB)