Bærum  20171027.Statoil sitt Oslo-kontor på Fornebu i Bærum kommune.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Bærum 20171027.Statoil sitt Oslo-kontor på Fornebu i Bærum kommune.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Statoil frifunnet for erstatningskrav fra Norsk Helikopterservice

Publisert

Statoil er frifunnet for erstatningskrav fra Norsk Helikopterservice. Stavanger tingrett mener at konsernet ikke opptrådte illojalt eller begikk kontraktsbrudd.

Tingrettssaken som ble avgjort mandag dreide seg om hvorvidt Statoil urettmessig har brutt en avtale om levering av helikoptertjenester, herunder spørsmålet om en endelig bindende avtale ble inngått, eller om den forble på intensjonsstadiet, skriver Stavanger Aftenblad.

Retten var ifølge avisen av den oppfatning at det ikke forelå en formell avtale. Statoil ble dermed frifunnet fra kravet om å erstatte helikopterselskapets tap ved at avtalen om levering av tjenester ikke ble gjennomført.

Av dommen fremgår det at retten heller ikke kan se at det etter bevisførselen er holdepunkter for illojal opptreden fra Statoils side. Konsernet valgte å bryte intensjonsavtalen med Norsk Helikopterservice etter at politiet siktet en Statoil-ansatt og en leder i helikopterselskapet for grov korrupsjon.

– Vi konstaterer at Stavanger tingrett har avsagt en dom som er i samsvar med Statoils påstand, sier kommunikasjonsleder Morten Eek i Statoil til avisen.

Norsk Helikopterservice er også dømt til å betale Statoils sakskostnader på 2,5 millioner kroner.

(©NTB)