Statoil er fortsatt Norges mest attraktive arbeidsgiver for ingeniørstudenter

Publisert

Etter et kraftig fall i popularitet i fjor, har oljesektoren stabilisert seg på Universums oversikt av Norges mest attraktive arbeidsgivere. Det forteller Universum i en pressemelding.

I fjor opplevde arbeidsgivere i oljeindustrien det største kollektivet fallet på Universums rangeringsliste over de mest attraktive arbeidsgiverne i Norge, vurdert av norske studenter.

- Vi var veldig spente på om dette fallet ville fortsette, men vi ser nå at oljesektoren har stabilisert seg, sier daglig leder Carlo Duraturo i Universum Norge.

Rett nok er det visse oljeselskaper som faller videre i popularitet, men det er også de som klarer å styrke sin posisjon. Det er med andre ord en del som tyder på at faren er over for oljebransjen.

Statoil er stadig Norges mest attraktive arbeidsgiver for ingeniørstudenter, en posisjon de har holdt i en årrekke. Kongsberg Gruppen holder andreplassen de oppnådde i fjor, mens Multiconsult snapper tredjeplassen og sender dermed fjorårets bronsevinner, Sintef, ned til femte. 

- Vi ser at det er generelt få og små bevegelser på årets lister, noe som er uvanlig sammenlignet med tidligere år. I fjor falt olja mens bygg- og anlegg økte, mens det i år er ingen bransjer som verken faller eller stiger markant, sier Duraturo.

Den aktøren i toppen som opplever størst bevegelse er Norconsult, som stiger fire plasser fra fjorårets åttendeplass.

- Norconsult har nærmest fast plass i toppen og jeg antar deres relativt sett store økning skyldes den prisvinnende kampanjen ”De 100 utvalgte” som de gjennomførte i løpet av året som gikk, sier Carlo.

- Det er ikke første gangen vi ser at store og kreative kampanjer overfor studentene gir utslag på våre lister. Det spennende blir å se om effekten er langvarig, sier Carlo.

Hvert år spør Universum norske studenter hvor de helst vil jobbe. Resultatene gir ledelsen i noen av de største og mest anerkjente selskapene i landet en pekepinn på om de lykkes i kampen om de beste hodene. Over 13.000 studenter fra 133 studiefelt på 26 universiteter og høyskoler har svart i årets undersøkelse.