Ny Statnett-sjef begynner i mars

- Vi står foran store endringer i det norske energisystemet, samtidig som vi skal legge til rette for fremtidens næringsliv.

Publisert

Statnett skriver i en pressemelding at deres nye sjef, Hilde Tonne, tiltrer i stillingen som administrerende direktør 15. mars.

- Vi står foran store endringer i det norske energisystemet, samtidig som vi skal legge til rette for fremtidens næringsliv. Her har Statnett en sentral rolle, og jeg ser fram til å starte opp og ta fatt på de viktige oppgavene på veien mot det elektriske Norge, sier påtroppende konsernsjef Hilde Tonne i Statnett.

Auke Lont sitter i stillingen frem til Tonne er på plass.

21. desember i fjor ble klar at Tonne tar over som Statnett-sjef. Hun kommer fra stillingen som konserndirektør og leder for innovasjon i Rambøll-gruppen.

Hilde Tonne er utdannet sivilingeniør fra NTNU og RWTH Aachen i Tyskland. Hun har erfaring fra flere ulike sektorer, og har jobbet i Hydro Olje&Energi, Telenor og nå i Rambøll, hvor hun er konserndirektør med ansvar for innovasjon. Tonne har hatt en rekke styreverv, også i kraftsektoren som styreleder i Hafslund og styremedlem i Statkraft og Vattenfall. Hun var med på oppstarten av Digital Norway, hvor Statnett også er medlem. Hun er styreleder i Forskningsrådet.