Jon Fredrik Baksaas er styreleder i Statnett. Foto: enerWE
Jon Fredrik Baksaas er styreleder i Statnett. Foto: enerWE

- La oss erkjenne at det er miljømessige konsekvenser av det vi driver med

Statnett-styreleder Jon Fredrik Baksaas vil få nordmenn til å se det store bildet.

Publisert Sist oppdatert

Under Statnetts Høstkonferanse i går, snakket styreleder og tidligere Telenor-topp Jon Fredrik Baksaas om det stadig økende kravet om å gjemme vekk kabler og master.

- Når vi gjør masteutbygging og linjeutbygging, så har det miljømessige konsekvenser. Men det henger sammen med den samfunnsstandarden vi alle vil ha og den strømmen det krever. Det må vi også huske på. Alle vil ha kabel vekk, men ingen vil betale for å legge den i bakken. Men det er faktisk ikke gratis å putte den ned i bakken. La oss erkjenne at det er miljømessige konsekvenser i forbindelse med det vi driver med, sier han til enerWE.

Baksaas utdyper sin uttalelse slik:

- For det første mener jo jeg personlig at Norge er et velferdssamfunn. og vi er på topp av alle globale statistikker. Inklusive det å bruke masse strøm. De miljømessige belastningene som grønn energiproduksjon representerer, de mener jeg vi også må se opp imot hele velferden vår og det store bildet, sier han.

Og her er Norge i en særposisjon fordi vi har hatt oljen, de enorme inntektene fra dette - og investert dem i Oljefondet.

- Vi sitter litt i glasshus når vi teller som Onkel Skrue pengene våre i oljefondet, som vi tross alt har bidratt til å pumpe den globale atmosfæren full med CO2. Samtidig sitter vi med store grønne ressurser. Da må vi bruke noen argumenter som strekker seg litt lenger enn vår egen eplehage altså, sier han.