Hilde Tonne blir ny Statnett-sjef

Kommer fra Rambøll, og har bakgrunn fra Telenor og Hydro.

Publisert Sist oppdatert

Statnett forteller i en pressemelding at de har ansatt Hilde Tonne som ny konsernsjef i selskapet. Hun kommer fra stillingen som konserndirektør og leder for innovasjon i Rambøll-gruppen.

- Vi i styret er glade for å ha gjort ferdig jobben med å finne ny konsernsjef etter Auke Lont. Med sin brede erfaring fra mange lederposisjoner, inklusiv kjennskap til energiområdet, mener styret at Hilde Tonne er den rette til å fylle den viktige stillingen som konsernsjef i Statnett, sier styreleder Jon Fredrik Baksaas i Statnett.

Hilde Tonne er utdannet sivilingeniør fra NTNU og RWTH Aachen i Tyskland. Hun har erfaring fra flere ulike sektorer, og har jobbet i Hydro Olje&Energi, Telenor og nå i Rambøll, hvor hun er konserndirektør med ansvar for innovasjon. Tonne har hatt en rekke styreverv, også i kraftsektoren som styreleder i Hafslund og styremedlem i Statkraft og Vattenfall. Hun var med på oppstarten av Digital Norway, hvor Statnett også er medlem. Hun er styreleder i Forskningsrådet.

- Hildes teknologikompetanse og brede ledererfaring er en uvurderlig ressurs når Statnett nå tar på seg ledertrøya inn i elektrifiseringens tiår. Vi skal levere på å legge til rette for nytt næringsliv, elektrifisering og ikke minst forsyningssikkerhet hver dag hele året. Styret er sikker på at Hilde er den rette til å ta på seg dette ansvaret, sier styreleder Baksaas.

Tonne har bakgrunn som konserndirektør i Telenor der hun blant annet hadde ansvar for industriell utvikling. Til sammen 17 år i olje- og gassektoren gir verdifull erfaring innen energiområdet, blant annet som teknologi- og forskningsdirektør i Hydro.

- Dette er en drømmejobb. Det å få lov til å lede 1400 kompetente medarbeidere med et så tungt og viktig samfunnsoppdrag er et privilegium. Strømforsyning er en kritisk samfunnsoppgave og kraftsystemet står sentralt i den nødvendige omleggingen for å møte klimakrisen. Norge har et unikt utgangspunkt for å være i førersetet for utviklingen av et energisystem som bidrar til å løse en av vår tids kanskje største utfordringer, sier påtroppende konsernsjef Hilde Tonne.

Olje- og energiminister Tina Bru er godt fornøyd med at Statnett har fått på plass ny sjef.

- Jeg gratulerer Hilde Tonne som ny konsernsjef. Som eier av transmisjonsnettet og systemansvarlig for den norske kraftforsyningen har Statnett en svært viktig rolle i samfunnet vårt. Med sin bakgrunn har Tonne de beste forutsetninger for å lede Statnett i en spennende tid, sier olje- og energiminister Tina Bru.

Lont skal etter planen fratre som konsernsjef ved utgangen av januar 2021. Tonnes tidspunkt for tiltredelse vil bli nærmere avklart etter nyttår.