Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

Statnett tror på flere produksjons-rekorder i vinter

- Det kan ikke utelukkes at lørdagens rekord vil måtte se seg slått i løpet av vinteren.

Publisert

Som enerWE kunne rapportere mandag morgen, så ble det lørdag ettermiddag satt ny norsk rekordproduksjon av strøm på lørdag i forrige uke. Mellom 17:00 og 18:00 ble det produsert 27.698 MWh.

I en pressemelding skriver Statnett at de tror på fortsatt høy strømproduksjon i tiden fremover.

- Mye vann i magasinene og forventinger om jevnt høyt forbruk innebærer at produksjonen framover fortsatt vil være høy. Samtidig er strømnettet intakt, og ny eksportkapasitet er i ferd med å settes i full drift. Det kan derfor ikke utelukkes at lørdagens rekord vil måtte se seg slått i løpet av vinteren, sier konserndirektør Gunnar Løvås i Statnett.

På årsbasis står vannkraft for 90 prosent av Norges strømproduksjon, og ved inngangen av året var de norske vannmagasinene svært fulle. Det var bare så vidt at de ikke var rekordfulle.

Selv om omtrent tre fjerdedeler av den norske vannkraften er magasinert, og dermed kan skru krana opp og igjen avhengig av hvor stor strømetterspørselen er, så er vannkraftverkene likevel avhengig av å bli kvitt mye av vannet før snøsmeltingen starter. Hvis ikke kan det bli oversvømmelser og farlig flom.