TrønderEnergi kjøper Statkraft ut av Norges nest største vindkraftverk

Statkraft selger til TrønderEnergi og Stadverke München.

Publisert Sist oppdatert

TrønderEnergi skriver i en pressemelding at de sammen med Stadtwerke München kjøper ut Statkraft fra Norges nest største vindkraftverk, Roan vindpark i Åfjord. Avtalene ble signert fredag kveld.

Roan Vindpark, med sine 71 vindturbiner, produserer rundt 884 GWh i året, og har før utskillelse i 2021 vært en del av Fosen Vind DA.

— Vi har i lang tid rigget oss for å ta del i veksten og verdiskapingen som skjer innen vindkraft i Midt-Norge. Å kjøpe oss opp og bli førende eier i Roan vindpark er et viktig steg i den strategien. Vi er godt fornøyd med å ha lyktes med dette kjøpet. Dette er en verdiøkende transaksjon for TrønderEnergi, sier konsernsjef Ståle Gjersvold i TrønderEnergi.

TrønderEnergi tok 8. februar over som operatør for Roan vindpark, noe som innebærer at det trønderske energikonsernet allerede står for den daglige driften. Alle sju ansatte ble med over til TrønderEnergi, som i tillegg har ansatt ytterligere tre personer.

— Overtakelse av operatørskapet for Roan vindpark har vært vellykket. Spesielt viktig er det at det har gått bra med overføring av de ansatte fra Statkraft til oss, Alle de ti som jobber i vindparken har lokal tilhørighet, så anlegget vårt blir en viktig bedrift i lokalsamfunnet i Åfjord kommune, sier Gjersvold.

TrønderEnergi vil etter transaksjonene eie 51 prosent og Stadtwerke München 49 prosent av i holdingselskapet TrønderEnergi Roan Holding AS. For TrønderEnergi representerer dette en økning i årlig produksjonsvolum på 200 GWh, noe som tilsvarer en vekst i underkant av 10 prosent.

TrønderEnergi eies av 18 kommuner i Sør-Trøndelag, KLP (Kommunal Landspensjonskasse gjensidig forsikringsselskap).

Powered by Labrador CMS