Forretningsmann prater i telefonen. Karriere. Ambisiøs. Fokusert. Konsentrert. Hvit skjorte.Businessman on the phone.Foto: Frank May / NTB scanpixNB! MODELLKLARERT
Forretningsmann prater i telefonen. Karriere. Ambisiøs. Fokusert. Konsentrert. Hvit skjorte.Businessman on the phone.Foto: Frank May / NTB scanpixNB! MODELLKLARERT

Stadig ulike topplederambisjoner blant kvinner og menn

Publisert

Nyutdannede kvinner og menn har ganske like ambisjoner om å få en lederstilling. Men når det gjelder å bli toppleder, er det mennene som sikter høyest.

37 prosent av de spurte mennene har ambisjoner om å etter hvert få en stilling som toppleder eller partner, mens 22 prosent av kvinnene har tilsvarende ambisjoner, viser et utdrag fra den årlige undersøkelsen Karrierebarometeret utført blant studenter og nyutdannede.

– Kvinner og menn har like gode forutsetninger for å lykkes som ledere, og kvinner like lyst til å bli ledere som menn. Virksomheter som ønsker bedre kjønnsbalanse i lederstillinger bør derfor senke terskelen for å øke interesse for slike stillinger, slik at de får flere å velge mellom, mener Arve Kvalsvik i konsulentselskapet Evidente, som jobber med å bistå personalavdelingene i norske selskaper.

Undersøkelsen viser også at menn er mer selvsikre enn kvinner når det kommer til troen på om de når sine karrieremål. For eksempel sier 75 prosent av de mennene som har lederambisjoner, at de tror de vil lykkes, mens tilsvarende andel for kvinner er 60 prosent.

Det årlige karrierebarometeret som lages på oppdrag for Evidente og Karrierestart, der det blant annet publiseres lister over attraktive bransjer og arbeidsgivere, publiseres i april.

(©NTB)